a

a

miercuri, 1 mai 2019

Aceste reguli de autovindecare sunt mai eficiente decât medicamentele

Organismul omenesc este unul dintre cele mai complicate sisteme. Adesea nici nu conștientizăm de ce suntem în stare. Puterea cuvântului și a gândului este însoțită de o energie incredibilă de vindecare și se pare că e inutil să tratezi o boală, fără să te vindeci spiritual.
Pentru a declanșa puterile vindecatoare ale organismului, trebuie să ridici nivelul energiei interioare. Atunci vei putea să înfrunți boala și să-ți recapeți sănătatea.
Iată cum să te vindeci singur:
1. Bea câte 500 ml de apă pură de 3 ori pe zi. Iar în timp ce faci asta spune: „Sunt sănătos și mă voi vindeca!”
2. Găsește timp pentru automasaj. Numai 10-15 minute pe zi îți vor oferi energia necesară. Freacă pielea uscată în special din zona capului, gâtului, pieptului și a tălpilor.
3. Obișnuiește-te să adormi la ora 22:00 și să te trezești odată cu răsăritul soarelui.
4. Acordă mai multă atenție respirației. Ea trebuie să fie liberă, uniformă și calmă, cu senzația de bucurie interioară. Încearcă să faci așa încât expirația să fie de 2-3 ori mai lungă decât inspirația.
5. Încearcă să uiți de problemele de sănătate pe care le ai. Nu te gândi și nu vorbi despre ele.
6. Petrece cât mai mult timp în sânul naturii, stai pe iarbă, privește cerul și admiră norii.
7. Ascultă muzică ritmată, ziua și una relaxantă, seara. Dansează, cântă, savurează momentul!
8. Mănâncă des și câte puțin, de 5-6 ori pe zi. Optează pentru mâncarea de casă: terciuri, salate. Uită de ceai, cafea și alcool.
9. Călește organismul! Începe să torni apă rece mai întâi pe picioare, apoi peste genunchi și tot așa mai sus până ce vei ajunge să-ți torni apă în cap.
10. Fă sport! Nu e obigatoriu să mergi la sală. Gimnastica în casă e la fel de bună: aleargă pe loc, fă genuflexiuni, flotări, ridică greutăți.
11. Înfometează-te o dată pe săptămână. Nu mânca timp de o zi nimic și spune-ți „Voi fi mai sănătos în schimbul acestei zile de post”.
12. Întreține discuții liniștite, de suflet cu cei dragi, te vei încărca cu energie pozitivă.
13. Ignoră orice informație negativă. Gândește-te doar la bine. Vizionează comedii, citește cărți spirituale, ascultă muzica preferată.
14. Fă următorul exercițiu: inspiră ușor, iar mai apoi acoperă-ți nasul și închide gura. Iar în acest timp spune în gând: „Vreau să trăiesc”, după care, inspiră din nou și mai repetă o dată. Această practică îi va da un semn de alarmă organismului că tu vrei să trăiești, atunci bolile te vor ocoli.
15. Acordă 5 minute pe zi gândurilor bune. Ia o poziție comodă și spune din toată inima: „ Fie ca toți să fie sănătoși și totul să fie bine!”
16. Imaginează-ți în fiecare zi cum ești un om sănătos și fericit în viitor. De exemplu, imaginează-ți cum peste o săptămână vei râde într-un anumit loc preferat de tine.
17. Cel mai important punct! Apelează la ajutorul Domnului. Roagă-te, mergi la biserică și cere vindecare.

luni, 29 aprilie 2019

Cum să înveți creierul să nu-și mai facă griji la orice pas

Grija este un rău absolut pentru sănătatea ta mintală. Unii ar crede că este doar un obicei prost de care poţi scăpa. Alții cred că datorită anxietății suntem mai pregătiți pentru ceva nou.
Totuși, anxietatea impune creierul să se concentreze asupra viitorului pe care nu-l putem controla.
Cum poate fi învățat creierul să nu-şi facă griji? Iată câteva sfaturi practice.:

Notează tot ceea ce te deranjează

Este una din cele mai valoroase texnici în lupta împotriva anxietății. Dacă gândurile nu-ţi permit să dormi noaptea, atunci pune-le pe hârtie sau în format electronic. În așa mod creierul se va elibera, întrucât nu va trebui să consume energie, încercând să-şi amintească toate detaliile.

Meditează pentru a elibera mintea de toate grijile

Meditația poate ajuta creierul să nu-şi mai facă griji. Închide ochii timp de 30 de secunde sau mai mult. Din momentul în care decizi să nu acorzi atenție surselor de stres, faci un pas mare în lupta împotriva anxietății. E important să alegi conștient să nu accepți zgomotul nefiresc în viața ta, să te concentrezi pe ceea ce este important pentru tine.

Cât mai multe exerciții fizice

Anxietatea este modul în care creierul tău învață să supraviețuiască în luptă. Aceeași senzație de pericol o simți când ești îngrijorat, doar că nu la fel de intens.
Un studiu realizat de revista „Psychosomatic Medicine” a demonstrat că exercițiile fizice afectează pozitiv organismul. Atunci când corpul tău se simte mai puțin stresat, creierul va considera că nu ar trebui să-ţi faci griji, întrucât organismul nu este într-o stare de excitare crescută.
Exercițiile fizice reduc tensiunea arterială, un alt simptom al stresului. Dacă înțelegi că ai început să-ţi faci griji, plimbă-te câteva minute, preferabil într-un parc. Ascultă sunetele naturii, fixează-ţi atenția asupra mișcărilor mâinilor și picioarelor și urmărește-ţi respirația.