a

a

sâmbătă, 1 aprilie 2017

Cum te îndreaptă autocunoașterea spre fericire

Ești o persoană fericită? Ai vrea să fii mai fericită? Autocunoașterea este un pas foarte important în această direcție. Aceasta te transformă în adevăratul arhitect al propriei tale vieți și îți asigură bunăstarea și succesul.

Conceptul de fericire

 Fericirea este o stare de bine, de satisfacție personală și de împlinire. În această stare, te simți mulțumit, împlinit, capabil de a face față oricărei provocări.
Specialiștii susțin că unul dintre punctele cheie în atingerea fericirii îl reprezintă autocunoașterea deplină. Este foarte important să fii conștient de propria identitate și de propriile valori, calități și abilități.

Cum te îndreaptă autocunoașterea spre fericire

Primul pas îl reprezintă conștientizarea faptului că tu ești stăpânul propriei tale vieți. Doar așa îți dai seama că ești un miracol viu și că faci parte dintr-un întreg dinamic, bogat și încărcat cu posibilități.
Analizeaza-ti gandurile,  sentimentele și urmările acestora. Nu te judeca prea aspru, doar examinează toate aceste aspecte.

Schimbă-ți gândurile

De îndată ce detectezi un gând negativ, înlocuiește-l cu unul pozitiv, iar apoi observă efectul obținut. Ideea este să alegi fericirea în locul fricii. Cu alte cuvinte, în loc să te concentrezi asupra propriilor temeri și să le amplifici, croiește-ți un drum spre fericire prin conștientizarea propriei vieți și a lucrurilor care te îndreaptă în direcția potrivită.

Pași spre autocunoaștere

S-a dovedit că gestionarea și deținerea controlului asupra propriilor emoții te ajută să fii fericit. Fericirea se măsoară pe baza modului în care interpretezi tot ceea ce ți se întâmplă.
Permanent ți se întâmplă diverse lucruri. Unele sunt triste, altele vesele, dar toate aceste evenimente nu au nicio însemnătate. Important este felul in care le interpretezi tu.
Această interpretare este influențată de mai mulți factori: modul în care îți gestionezi emoțiile, părerea ta vizavi de propria persoană, felul în care interacționezi cu propria realitate, mediul în care trăiești și, mai presus de toate, reacțiile tale.

Obținerea fericirii

Fericirea nu înseamnă să faci numai ce îți dorești, ci să îți dorești ceea ce faci. Încearcă sa te bucuri in fiecare zi de  ceea ce iti ofera viata,  Trebuie să înțelegi că bunăstarea și fericirea nu sunt sinonime. Fericirea este o atitudine. Există momente în care îți amintești anumite evenimente plăcute din trecut. S-a dovedit că aceste amintiri modifică, de fapt,  compoziția chimică a creierului.
Pentru a-ți regăsi fericirea, primul pas constă în a-ți hrăni creierul cu amintiri frumoase. Astfel, prin simpla evocare a întâmplărilor fericite din viața ta, modifici secreția de serotonină și, implicit, propria stare de spirit.

Motivația
Este important să te trezești în fiecare dimineață cu un obiectiv bine definit. Nu contează dacă este un țel măreț sau mărunt.  Motivația îți schimbă în bine traiectoria zilei.
Gândurile negative îți pot altera universul interior. Tocmai de aceea trebuie să îți gestionezi emoțiile, să trăiești în prezent cu o atitudine optimistă și să îți creezi numai gânduri pozitive. 
Gândurile pozitive stimulează producția de endorfine, iar acestea îți îmbunătățesc sănătatea și starea psihică. Chiar și viața ta amoroasă va avea de câștigat!

Câteva cuvinte necesare

Câteva dintre cuvintele care îți pot schimba viziunea asupra vieții sunt: te rog, mulțumesc și îmi pare rău. Limbajul este modul în care te manifești în fața celorlați și care determină felul în care înfrunți o anumită zi.

  • Te rog deschide calea către interacțiunea cu cei din jur.
  • Mulțumesc implică recunostinta, care este memoria inimii tale.
  • Îmi pare rău are un efect terapeutic, deoarece presupune faptul că îți înțelegi propriile experiențe ți că ești capabil să te ierți pe tine însuți, dar și pe cei care ți-au greșit.

Sfaturi pentru o autocunoaștere autentică

  • Cunoaște-te pe tine însuți cu adevărat. De ce este importantă autocunoașterea? Când te cunoști, te înțelegi și te accepți pe tine însuți, poți lua măsuri pentru a evolua ca om. Nu poți îmbunătăți și nu poți schimba nimic, dacă nu știi cine ești.
  • Evită autocritica exagerată și perfecționismul. Persoanele perfecționiste peste măsură sunt mereu nemulțumite și, prin urmare, au o atitudine negativă.
  • S-a dovedit că persoanele etern nemultumite se îmbolnăvesc mai des și sunt mai predispuse la migrene decât cele care acceptă lucrurile așa cum sunt.
  • Este important să creezi un dialog interior pozitiv pentru a-ți oferi singur sprijin în orice moment.
  • Se spune că pentru a fi fericit, trebuie să fii dispus să dai greș, pentru a descoperi ce este cu adevărat important și ce nu.

Stabilirea obiectivelor

Este necesar să îți stabilești obiective pentru fiecare pas făcut. Cu alte cuvinte, vizualizează un țel măreț și stabilește-ți altele mai mici. Prin atingerea obiectivelor „mărunte”, te apropii de cel grandios.
Muncește în fiecare zi pentru a-ți atinge țelurile mici și a ajunge, astfel,  la cel mai mare. Cel mai important este să nu-ți pierzi niciodată motivația interioară. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu