a

a

luni, 5 februarie 2018

FURIA și RUȘINEA - efectele lor asupra sănătății la toate nivelurile

10 lucruri pe care nu le știai despre mintea ta

Mintea omenească este o capodoperă minunată care are potențiale enorme. Majoritatea potențialelor sale, totuși, rămân neutilizate la majoritatea oamenilor, deoarece mintea ne preia controlul.
Așadar mintea este un lucru misterios și evaziv. Ea influențează activitatea cheie a creierului, care influențează apoi totul: percepția, cunoașterea, gândurile și sentimentele, relațiile personale. Toate sunt o proiecție a ta.

1.Nimeni nu știe exact ce este mintea și cum o creează creierul
Este ciudat că mintea chiar există. “Ceva sublim și nesubstanțial, cum ar fi gândul sau conștiința”. Chiar dacă mintea este creată de creier, mintea poate funcționa cu o anumită independență față de creier. De fapt, mintea poate schimba de fapt creierul.
Ce poți să faci în legătură cu acest lucru?
Nimic. Doar fii uimit

2. Mintea nu este un ceva ce poate fi văzut, ceva palpabil – este mai degrabă un proces
Mintea este un proces de gândire continuă. Acest flux de gânduri este ceea ce percepem ca minte. Natura fundamentală a gândurilor este că ele se află într-o mișcare constantă și această mișcare, aproape automat, creează mintea.

3. Este programată să caute cunoșterea și știința continuu
Există tot mai multe și mai multe de descoperit, nu încetăm niciodată să învățăm și să ne extindem.
Mintea inconștientă este conducătorul realității noastre, ea se hrănește cu gândul. Cu cât învățăm mai mult despre modul de direcționare a minții incoștiente, cu atât mai mult ne ocupăm de realitatea noastră.

4. Mintea noastră nu poate procesa gânduri formulate negativ
“Mintea noastră subconştientă este incapabilă să audă negaţiile sau gândurile negative, iar puţină lume ştie acest lucru. Orice spunem sau gândim negativ este procesat invers de mintea noastră, care percepe informaţia ca şi cum «eu vreau asta». Mai simplu spus, dacă eu aş spune «nu vreau să se întâmple asta», mintea mea subconştientă va elimina negaţia şi va percepe situaţia în felul «vreau să se întâmple asta»”.

5. “Gândirea” este modul în care vorbești cu tine însuți
Gândul este un moment “înghețat”, o amintire a conștiinței. Dacă vedem conștiința și energia ca pe un flux, atunci creierul are capacitatea să fotografieze secțiuni din acest flux și să le înghețe. Acest moment de cartografiere se numește gând. Astfel gândurile compun mintea.
Dacă mintea este realitatea noastră, adică acțiunile pe care le facem, atunci pentru a schimba realitatea noastră, este necesar să schimbăm mintea.

6. Mintea nu cunoște alte limite decât cele impuse de tine
Mintea umană poate crea orice lucru pe care și-l imaginează, pe care îl vrea cu adevărat și în care crede.
“Nu există nici o metodă mai eficientă de a transforma viața, psihisml și comportamentul unui om, decât mintea pe care o are el formată.”(Richard Davidson)

7. Mintea ta îți poate schimba creierul
Da, mintea ta – adică gândurile tale – îți poate schimba creierul. Așa ciudat cum ar putea suna, pe măsură ce creezi noi modele de gândire, îți reînnoiești creierul. Cu cât exersezi mai mult un obicei de a gândi, cu atât acești neuroni vor învăța să lucreze împreună și să colaboreze.
După cum spun neurologii, neuronii care se împletesc împreună. Cu alte cuvinte, “… activitatea dirijată, voită, poate modifica în mod clar și sistematic funcția creierului”.
Așadar schimbă în mod deliberat felul în care vorbești cu tine însuți. De exemplu, dacă ai tendința de a te plânge, ești frustrat și mânios atunci când faci greșeli, spuneți zilnic: “Greșelile sunt doar o parte a vieții. Voi face un efort conștient de a învăța din greșelile mele. “Sau scrie discuția pe care ai dori să o adopți într-o anumită situație, apoi recitește-o atunci când este nevoie.

8. Mintea este mai puternică prin simboluri
“Mintea noastră percepe mai degrabă tabloul general şi lucrează cu simboluri, de aceea ne este foarte greu să memorăm, spre exemplu, poezii cuvânt cu cuvânt, dar ne este mult mai accesibil să «înregistrăm» mental un film. Mintea subconştientă poate înregistra cu uşurinţă fiecare amintire posibilă prin serii de simboluri şi prin imagini pentru memoria vizuală.”

9. Mintea poate rămâne “blocată” în trecut
În cele mai multe cazuri, mintea noastră este închisă în închisoarea trecutului de un eveniment neplăcut pentru noi.
Gândurile noastre se îndreaptă spre acest eveniment în trecut, și deși ne-ar plăcea să schimbăm cursul evenimentelor sau să nu ne mai îngrijorăm despre ce cred alții despre noi din cauza comportamentului necorespunzător din acel moment din trecut nu e foarte ușor să oprim acest proces.

10. Forța creatoare a minții este accesibilă numai în momentul prezent, aici și acum
Când ești în prezent poți schimba realitatea cu un singur gând sau credință. Atunci când ești în aici și acum, poți savura darul care este viața în toată profunzimea și plinătatea ei.
Conform cunoașterii că noi suntem cee ace gândim iar gândurile devin în timp credințe, tot ceea ce vrem este o alegere a ceea ce vom trăi.
Viața este o alegere, faptul că vrem să credem că ceva funcționează sau nu depinde de noi, așa că pentru a fi fericit este important să vrei cu adevărat acest lucru.

Alegerea de a fi fericit vine din credința că fiecare poate trăi așa cum vrea pe acest pământ, fiecare este liber să experimenteze viața așa cum dorește și asta aduce starea de fericire.