a

a

vineri, 25 august 2017

Universul îți va împlini toate dorințele, tu doar trebuie să ceri!



Te-ai gândit vreodată că toate dorințele noastre se realizează? Da, da, TOATE dorințele noastre se realizează. Altceva este faptul că mulți dintre noi își formulează greșit dorințele sau în general nu își doresc nimic.
Înțeleg că prima ta reacție la această declarație este să mă contrazici. „Nu este adevărat, nu m-am gândit niciodată la un accident rutier, la vreo boală și nici nu-mi imaginam că voi avea asemenea probleme. Întotdeauna am visat la fericire, sănătate și prosperitate…
Vrem noi sau nu, însă în această lume totul este viu. Vii sunt și gândurile noastre. Universul recepționează gândurile noastre sa niște impulsuri de energie și le realizează cu strictețe. Universul ne îndeplinește dorințele, iar noi „îl hrănim” cu iubire. Este un schimb care se efectuează cu rigurozitate, iar dacă o verigă se rupe și ce-a dea doua are de suferit.
Universul nu înțelege cuvintele da sau nu sau pe cele abia deslușite. Pentru el nu există noțiuni emoționale precum „pozitiv” sau „negativ”, „frică” sau „bucurie”. Totul depinde de cantitatea de energie pe care o investim în gândurile noastre.
Se întâmplă uneori că ne-am gândit la ceva și în același timp ne-am speriat. Frica a fost atât de puternică încât a creat un impuls puternic de energie și, indiferent că gândul a fulgerat în creierul tău, Universul l-a înțeles ca pe o sarcină pe care este obligat să o îndeplinească.
Analizează modul în care gândești. De exemplu, dese ori gândești așa…
Acum sunt vremuri grele, e greu să îți găsești un job bun, să îți cumperi o casă și în general să îți cumperi ceva”.
Iar plângerile pentru viața nefericită încep să curgă, ne certăm soții, soțiile și totul în jur este rău și nimic nu este așa cum ne dorim.
Universul îți va oferi ceea ce ai comandat, și anume – „vremuri grele”, „probleme cu jobul”, „nu poți cumpăra o casă”, și îți va aduce mai aproape „rudele și soții care fac totul prost” și îți va oferi acea „viață nefericită” așa cum ai gândit-o tu. Tu ești scenaristul vieții tale!
Ce trebuie să faci ca să îți schimbi viața spre bine?
Schimbările în viața noastră sunt împiedicate de cuvântul „dacă”, care trăiește în trecutul, prezentul nostru și pe care îl cărăm după noi și în viitor. OPREȘTE-TE! Imaginează-ți că acest „dacă” nu a fost niciodată în viața ta.
Răspunde sincer la aceste întrebări: Ce îți dorești cu adevărat? Ce îți aduce fericire și armonie? Dacă ai fi avut o baghetă magică, ce ai fi făcut?
Imaginează-ți un viitor luminos: La ce visezi: Ce ai vrea să obții peste un an?
Și ține minte că Universul îți îndeplinește dorințele în schimbul iubirii pe care o porți în suflet. Cu cât mai multă iubire ai în tine, cu atât mai repede se îndeplinește ceea la ce te gândești.
Iar acum permite-ți să visezi. Imaginează-ți vă toate dorințele tale S-AU ÎNDEPLINIT. Mulțumește-i destinului pentru ceea ce ești.
Mulțumește-i Universului care îți îndeplinește dorințele și mulțumește-i lui Dumnezeu pentru că a creat o lume magică. Mulțumește-i mamei și tatei pentru că ți-au dat viață și mulțumește-ți ție pentru că te-ai născut și exiști.
Învață să gândești pozitiv
Ia exemplu de la specialiștii în marketing care de la început au un scenariu pozitiv pentru dezvoltarea companiei. Dacă în acest plan crede întreaga companie, atunci succesul acestuia este garantat! Și asta FUNCȚIONEAZĂ! Imaginează-ți o viață nouă, în care nu există tristețe și greutăți.
Ține minte că ești un magician și că totul depinde de starea ta de spirit. Ești responsabil pentru destinul tău și ai destule forțe ca să îți schimbi viața într-o direcție mai bună.
sursa: dozadesucces

joi, 24 august 2017

INTRE SPATIU SI TIMP 2017 08 22

Lectia acceptarii: cum inveti sa accepti oamenii, chiar si pe cei pe care crezi ca nu-i poti suporta



Ai intâlnit oameni pe care pur si simplu nu-i poti suporta? Poate pentru ca ti-au facut ceva sau pentru un motiv pe care inca nu ti-l poti explica. Indiferent de cauza, nu-ti place deloc sa te intalnesti cu ei, te gândesti cu groaza ca trebuie sa dai ochii cu ei, sau, mai rau, ca trebuie sa petreci timp cu ei. Si, desigur, nu poti sa-ti schimbi locul de munca, cercul de prieteni sau familia doar ca sa-i poti evita.
Intr-adevar, aceasta pare sa fie solutia. Însa nu este asa, iata doua motive pentru care sa-i eviti pe cei care iti displac poate ca nu este cea mai buna idee.
Evitarea este temporara: Se prea poate sa eviti o persoana doar pentru ca nu-ti plac emotiile si gândurile pe care aceasta le trezeste in tine însuti. Pentru ca emotiile nu te fac sa te simti bine, reactia naturala este sa eviti o astfel de situatie, pentru a te simti din nou bine cu propriile tale emotii. Nu iti poti ignora sentimentele. Emotiile ignorate cu timpul devin mai puternice, asa cum spune Jung: "Ceea ce rezista, persista". Ei bine, in cele din urma, lucrurile ating un punct culminant. Când ajung acolo, ai grija, ca pot declansa un intreg dezastru.
Persoanele care ne sunt antipatice ne sunt si cei mai valorosi profesori: sunt cei care reflecta ceea ce nu ne place la noi insine. Deseori oamenii care ne irita scot in evidenta lucruri care exista in noi insine si pe care ne este teama sau foarte rusine sa le manifestam. Daca intelegem acest lucru si-l acceptam ne vom putea vindeca. Când vezi lucrurile din aceasta perspectiva, intelegi ca e mai bine sa profiti de interactiunea cu acesti oameni pentru a invata, in loc sa-i eviti.
Acum, ca am inteles de ce nu e bine sa evitam astfel de persoane, sa vedem ce putem face mai departe.
In primul rand, trebuie sa accepti ca nu detii controlul asupra comportamentului altor persoane. De îndata ce ai acceptat acest lucru, trebuie sa fii constient de faptul ca poti, insa, schimba gândurile si atitudinea ta.

1. Multumeste (în gând) celor care te necajesc.

Desigur, ar fi riscant sa le multumesti celor care te irita. Imagineaza-ti numai urmatoarea scena: "Iti multumesc din suflet pentru ca m-ai enervat la culme. Nu pot sa te sufar, dar am inteles acum ca ceea ce nu pot suferi la tine este doar o reflectie a ceea ce nu pot suferi la mine insumi. Mi-ai oferit o oportunitate incredibila de a invata ceva nou. O zi buna!"
E de la sine inteles ca o astfel de atitudine nu este recomandata, asa ca mai bine exprima-ti recunostinta in minte. Si de indata ce ti-ai exprimat recunostinta in gând pentru faptul ca persoana respectiva te invata ceva, vei observa o schimbare. Se va intâmpla aproape imediat, pentru ca emiti acum o energie de apreciere, nu una de frustrare.

2. Ofera intelegere si accepta ideea ca, in definitiv, fiecare om isi doreste acelasi lucru.

Care sunt acele lucruri? Sa fii iubit si acceptat. Fii mai atent la persoana cu care ai probleme si incearca sa intelegi mai mult motivul pentru care se comporta in felul in care o face. Nu trebuie sa mergi la psiholog pentru a despica firul in patru. Nu ca nu ar fi utila o vizita la psiholog, dar pentru o astfel de situatie este suficient sa intelegi motivele generale.
De obicei comportamentele care deranjeaza si irita sunt consecintele lipsei de încredere în sine si de iubire de sine. Daca vezi lucrurile astfel, vei avea mai multa întelegere pentru persoana respectiva si vei avea puterea de a-i accepta comportamentul. Iar daca vrei sa faci mai mult decât atat, vizualizeaz-o in fata ta si inconjoar-o cu o lumina alba de iubire si acceptare. (adica ofera-i o imbratisare energetica).

3. Stabileste-ti intentia de a interactiona pozitiv.

Cel mai probabil iti tot repeti in minte lucrul pe care X ti l-a facut si pentru care nu-l poti suferi. Chiar daca nu esti constient de acest lucru, probabil ca ti-ai stabilit intentia de a interactiona negativ cu acesta persoana; in felul acesta situatia nu se va imbunatati nicicând.
Chiar daca nu o faci in mod constient, ia in considerare faptul ca probabil perpetuezi o stare negativa cu propriile tale gânduri. Odata ce ai inteles si acceptat acest lucru, imagineaza-ti urmatoarea intâlnire cu persoana respectiva. Imagineaza-ti ca relationezi cu ea, râdeti impreuna si te bucuri de prezenta ei. Sau orice alt scenariu cu conotatie pozitiva.
Fiecare dintre aceste lucruri te vor ajuta sa atingi o stare de acceptare si de vibratii energetice mai inalte, care te vor face sa atragi situatii si persoane care vibreaza la acelasi nivel. Ceea ce nu poate fi decât bine. Vei fi surprins de cât de mult iti va influenta in sens pozitiv aceasta stare propriile relatii, chiar si pe cele mai dificile.
Nu te feri de oamenii dificili si nu te mai plânge de comportamentul lor. Preia controlul. Foloseste aceasta sansa pentru a te cunoaste mai bine pe tine însuti si a te dezvolta invatând sa atingi o stare de vibratie mai înalta.
sursa: https://viataverdeviu.ro/lectia-acceptarii

Ce spune locul durerii despre fricile pe care le ai


“Corpul ține minte tot” – aşa sună una din legile corporal – orientative a psihoterapiei. Corpul păstrează toate amintirile şi emoțiile trăite de noi. Sentimentele şi fricile pe care omul le ignoră, duc la probleme de sănătate. Fiecare parte a corpului este responsabilă de anumite temeri ale omului. În funcție de locul unde apar senzațiile neplăcute, poți determina de ce se teme persoana.
Conștiința noastră nu vrea să recunoască anumite sentimente, de aceea ele umblă prin tot corpul şi se acumulează în anumite zone. În inconștient are loc dislocarea trăirilor dureroase, gândurilor şi amintirilor, inclusiv a fricilor.
Harta corporală a fricii: unde s-au ascuns emoțiile.
Picioare. Durerea de picioare poate spune despre frica pierderii stabilității şi suportului. Persoana nu simte încredere în ziua de mâine.
Bazin. Problemele în regiunea bazinului vorbesc de frica în sfera sexuală. Această frică provoacă dezvoltarea diferitor boli şi deasemenea împiedică femeia să obțină orgasm.
Abdomen. Disconfortul în această zonă e cauzat de frica persoanei pentru viaţă. Din această cauză persoana nu se poate relaxa total, nu se poate simţi în siguranță.
Zona diafragmei, inclusiv la nivelul stomacului și plexului solar. În această zonă se instalează frica socială. Persoana se teme să fie respinsă de societate.
Pieptul. În această zonă se reflectă frica de singurătate, persoana se teme să fie respinsă ca personalitate.
Mâinile. În această zonă a corpului este exprimată frica persoanei de contactul cu lumea. De obicei persoanele care ascund această frică, aleg profesii unde nu trebuie să comunice cu cei din jur.
Spatele. Disconfortul în această zonă spune despre faptul că persoana se teme să fie imperfect, să nu atingă așteptările celor din jur. Deseori cu această problemă se confruntă perfecționiștii.
Gâtul. Angina frecventă, senzația de compresie în gât, urmărește persoanele care îşi exprimă greu sentimentele. Tensiunea constantă în zona gâtului apare din cauza că sentimentele vor să iasă în exterior, iar gâtul se comprimă şi le reține în interior.
Faţa. Pe harta fricii, aceasta simbolizează frica de a “pierde faţa” Acești oameni au nevoie de iubire şi acceptare, de aceea pentru a le face tuturor pe plac sunt nevoiți să poarte “măști”.
Ochii. Frica de realitate, afectează una din principalele canale de percepție. Omul refuză să vadă adevărul, ceea ce duce la probleme de vedere.
Emoțiile nu trebuie ținute în sine, fricile ascunse sunt cauza multor boli. Făcând faţă trăirilor interioare, puteți scăpa de problemele de sănătate.
Sursa: https://psy-practice.com/publications/prochee/telo_pomnit_vse_gde_spryatalis_perezhivaniya/

Legatura dintre emotii si sanatatea organismului tau!




Oricat am incerca nu vom putea niciodata rupe legatura dintre emotii si sanatatea organismului nostru. Fiecare emotie pe care o traim are un efect profund asupra corpului fizic si asupra organelor sale. In timp ce acest mecanism uimitor nu a fost pe deplin dezlegat de catre cercetatori, este foarte cunoscut faptul ca emotiile joaca un rol esential in experienta durerilor fizice si in dezvoltarea unor boli cronice.
Bolile au cauze mult mai profunde si de cele mai multe ori de natura emotionala. Aparenta vindecare determina migrarea bolii catre alt segment, daca nu este inteleasa problema si constientizata.  Corpul acumuleaza toxine din cauza miscarilor gresite, a mancarii nepotrivite, a unei conditii fizice, emotionale si mentale proaste. Aceste toxine sunt depozitate  in anumite locuri din corp, dar mai ales in incheieturile mari, sistemul limfatic, organele interne si cap.
Daca trupul, mintea si ceea ce ne inconjoara traiesc si lucreaza bine, corpul isi elimina toxinele. Calea interna de eliminare este tractul intestinal, ficatul, rinichii, vezica urinara si lichidele corporale. Unele toxine sunt eliminate prin glandele sudoripare si, insa daca ceva nu merge aici, corpul le elimina tot asa de bine prin piele. Daca, din anumite motive, toxinele nu pot fi eliminate toxicitatea creste in balanta corpului pana cand acesta ajunge la boala. Primul pas catre boala poate fi tensiunea…la toate nivelele! Daca trupul nu iese corect din tensiune, atunci organele interne devin intoxicate si bolnave.
Iata unde sunt stocate blocajele emotionale:

Iata unde sunt stocate blocajele emotionale:

#1. Inima

Este pompa vasculară a sistemului sanguin, ea are 4 camere, cele două din dreapta sunt în legătură cu plămânii, cele două din stânga sunt în legătură cu restul corpului. Inima primeşte sângele neoxigenat prin partea dreaptă şi-l pompează în plămâni. Sângele oxigenat de la plămâni se întoarce în partea stângă şi de acolo este trimis în restul corpului. În trupul emoţional (în dublu vital) se stochează în dreptul inimii anumite blocaje emoţionale: regrete, dezolare, tristeţe profundă, pierderea unui obiect sau a unei persoane iubite, frica, tristeţea cauzată de respingerea de către alţii, jignirea şi orice te răneşte, când cineva se fereşte şi ascunde ceva de frică (de a muri sau de a trăi), blocaje din cauza iubirii, precum şi dezechilibru dintre a da sau a primi.

#2. Plamanii

Aduc aer pentru a fi absorbit în sânge şi descarcă sângele de gazele toxice. La nivelul lor în dublu vital, se stochează blocaje emoţionale: furia, frica şi lipsa de vitalitate. Acestea stau la baza astmului bronşic. Tusea este un reflex care încearcă să elimine durerea provocată de trauma emoţională.

#3. Stomacul

Primeşte mâncare şi începe procesul de digestie, pregăteşte mâncarea pentru a fi luată de intestinul subţire. Blocajele depozitate în dublul vital în dreptul stomacului sunt vechi norme, idei, provenite din familie, colegi de şcoală, muncă, profesori, preoţi, doctori etc.
Ulcerul este materializarea furiei, care muşcă din stomac.
Trepidatiile la nivelul stomacului provin de la frică, anxietate.
Indigestia provine de la gânduri, sentimente învechite, idei, care nu-şi mai au loc în viaţa individului, frica de schimbare precum şi de frica şi de a fi dezaprobat.

#4. Intestinul subtire

Umple cavitatea abdominală şi este mărginit de intestinul gros, primeşte hrana digerată din stomac şi foloseşte secreţiile din pancreas şi ficat pentru a digera mâncarea. El este responsabil pentru digerarea substanţelor digestive, inclusiv a vitaminelor.

#5. Intestinul gros

Absoarbe apa, vitaminele şi mineralele. Include şi apendicele. Intestinul gros ascendent este în dreapta, transvers şi descendent în stânga. Stochează blocaje emoţionale la nivelul abdomenului, în dreptul centrului Hara, un centru energetic. Se stochează: sentimente neexprimate de frică şi furie şi nevinovăţie. Creierul dacă nu poate şterge sau rezolva unele probleme, le depozitează în zona energetică a abdomenului.

#6. Ficatul

Este cel mai mare organ şi este responsail pentru o multitudine de substanţe chimice şi de transformări. Săngele aduce substanţe nutritive în ficat care converteşte hidrocarbonatele în grăsimi şi proteine. Ficatul face colesterol, depozitează vit. A, B12 şi fierul. Scoate substanţele toxice din sânge. La nivelul lui, sunt depozitate blocajele emoţionale, furie şi frică, care au fost stocate aici timp îndelungat.

#7. Vezica biliara

Se află chiar sub ficat. Ea colectează bila secretată de ficat. Bila ajută la digestia grăsimilor, făcându-le solubile în apă, putând astfel ca enzimele să le descompună. Depozitarea blocajelor emoţionale în zona vezicii biliare sunt furia, transformată în dezgust, desconsiderare.

#8. Pancreasul

Secretă enzime care intrate în intestinul subţire ajută la digestia glucidelor, grăsimilor şi proteinelor. El produce şi insulina. Este considerat o glandă cu secreţie internă, funcţia lui influenţează alţi hormoni. La nivelul lui, sunt stocate blocaje emoţionale ca: sentimentul că ceva lipseşte din viaţă, nemulţumirea faţă de viaţă, că nu-ţi oferă ceea ce ai fi dorit, lipsa sării şi piperului din viaţă, a strălucirii ei. Sunt de asemeni oameni care stochează aici excesele de amabilitate şi de bunătate.

#9. Splina

Este un organ limfatic, filtrează sângele şi acţionează în sistemul imunitar. La nivelul său sunt stocate blocaje emoţionale ca: emoţii datorate unor probleme nefinalizate, datorate unor relaţii cu alte persoane din trecut, moartea unei persoane, pierderea unui loc de muncă sau al unui stil de viaţă care te ţin legat de trecut.

#10. Rinichii

Menţin echilibrul electrolitic, chimic, al tuturor fluidelor din organism, menţin nivelul de apă din organism şi procesează plasma din sânge. Menţin echilibrul între acizi şi baze în organism. Aici, la nivelul lor, se stochează blocaje emoţionale (rinichi şi suprarenale). În dreptul lor, se află centrul energetic şoc-traumă care poate crea supraactivitate a sistemului nervos vegetativ simpatic, care duce la declanşări mari de adrenalină. Suprarenala şi rinichiul au rol şi în vindecarea sistemului de autoimunitate. Se tratează această regiune a corpului în caz de şoc, traumă, boală, intervenţii chirurgicale, dezechilibre emoţionale, stres de orice fel, alergii, lipsă de vitalitate, precum şi reacţiile automate de frică.


Locuri secundare unde sunt depozitate emotiile:

#1. Capul

Este locul unde se află centrul de comandă al corpului. El este locul unde ne proiectăm viaţa. Echilibrul în această zonă este important pentru echilibrare generală: psihică, emoţională, fizică şi mentală.
N.B. durerile de cap sau migrenele sunt de cele mai multe ori sentimente refulate care cauzează dezechilibre, în timp ce partea conştientă încearcă să găsească cauza pentru care lucrurile nu merg sau nu sunt cum ar trebui să fie.

#2. Ochii

Sunt în legătură cu vederea interioară, sentimentele şi auzul (în legătură cu al treilea ochi sau centrul clarviziunii). A nu fi luat în seamă de alţii, a nu vedea dorinţele altora, a nu vrea să vezi chiar ce este sub nasul tău (miopie) sau a nu vedea ceea ce este în alte locuri îndepărtate (vedere scurtă) sunt sentimente care se stochează la nivelul ochilor. Ochii sunt legaţi de canale cu sinusurile unde sunt depozitate lacrimile. Ochii sunt de asemeni în conexiune cu ovarele, uterul, testicolele şi prostata.

#3. Urechile

„Ascultă pe alţii şi de a fi asculta”. La nivelul lor se produc blocaje provenite din sentimente: ceea ce nu vrem sau n-am vrut să auzim. Ele sunt legate de tensiunea arterială, de echilibru în sens general şi de claritate.

#4. Gatul

Laringele este sediul vorbirii, expresii verbale personale. La nivelul gâtlejului sunt blocaje emoţionale cauzate de înăbuşirea cuvintelor sau ideilor, gândurilor sau credinţelor. Se produc aceste blocaje atunci când omul nu spune ceea ce trebuia să fie spus, vorbeşte prea mult, face să tacă sensibilitatea. GÂTUL: verbalizează şi exprimă. Blocajele din zona gâtului sunt cauzate de idei sau cuvinte sau
gânduri sau credinţe, care îţi rămân fixate în gât şi cu care te îneci. De asemeni, blocajele pot proveni din a nu spune ceea ce trebuie spus sau de a vorbi prea mult şi de a-ţi fi închisă gura. Blocajele în această zonă sunt în legătură cu greutăţile şi responsabilităţile pe care le duci în spate, şi care te apasă prea greu. Blocajele sunt, de asemenea, în legătură cu oamenii cu vederi de cal (nu vede nimic nici în dreapta, nici în stânga), când îţi lipseşte ajutorul celor din jur sau când ai o gândire neflexibiliă.

#5. Tractul intestinal

Constipaţia se datorează refulării unor sentimente de obicei de furie, de frică sau vinovăţie. Colita (diareea) este datorată eliminării unor sentimente vechi, gânduri, idei, pe care nu le-ai înfruntat sau rezolvat.

#6. Ovarele si uterul

La nivelul lor se stochează ura împotriva bărbaţilor şi probleme generale legate de naştere, avort, avort provocat, viol, frica, vinovăţia şi furia în legătură cu sexualitatea.

#7. Vezica urinara

Vezica urinara stochează sentimente de furie, vinovăţie, legate de sexualitate.

#8. Prostata

La nivelul prostatei se stochează vinovăţia legată de sex, furia împotriva femeilor, sentimentul de neputinţă, lipsa ajutorului.

#9. Coapsele

Sunt un sistem de suport al trupului, la nivelul lor de obicei se acumulează sentimentele de furie şi frică (se manifestă ca depozite lipidice), sentimentul de vulnerabilitate şi lipsa protecţiei (lipsa de depuneri la nivelul coapselor).

#10. Genunchii

Sunt răspunzători de flexibilitatea în gândire şi de siguranţă (suportul) în viaţă. Genunchiul stâng este resposabil de suportul emoţional intern. Genunchiul drept ţine de suportul emoţional extern pe care ţi-l produce slujba, banii, prietenii. Suportul de la mamă se depozitează în genunchiul stâng, suportul de la tată în genunchiul drept. Părinţii care şi-au inversat rolurile vor avea simptomatologie reversă în genunchi (dreptul se va comporta ca stângul).

#11. Glezna

Glezna este legătura ei este cu gândirea, analiza, înţelegerea şi întrebarea „De ce?”.
#12. Labele picioarelor

Acestea au legătură cu atitudinea (ce reprezentăm noi prin atitudinea noastră). Aici sunt stocate sentimentele: dacă suntem în stare să luăm atitudine pentru noi şi pentru alţii, dacă suntem în stare să dăm exemplu de comportament altora, dacă te simţi împlint sufleteşte. Talpa piciorului conţine proiecţii ale tuturor organelor din corp. De asemeni, este în legătură cu simţul realităţii practicului în viaţă.

#13. Umerii

Umărul drept poartă greutăţile şi responsabilităţile datorate familiei, meseriei, lumii sau altora. Umărul stâng poartă emoţiile interne precum şi responsabilităţile pentru propria viaţă fizică, spirituală, emoţională, mentală, precum şi responsabilitatea creşterii (evoluţiei) în aceste domenii. Aici sunt stocate de asemeni sentimentele de vinovăţie.

#14. Partea de sus a spatelui

Partea dreaptă stochează furie, dezechilibre datorate excesivei dărnicii, stochează supărări banale, iritaţii, atunci când din cauza acestor mici tulburări răbufneşti sau ţii în tine, când ascunzi sau exteriorizezi aceste mici supărări, atunci când te dezvinovăţeşti în legătură cu dezechilibrul pe care îl creează datul sau primitul (fie dai prea mult, fie primeşti prea mult). Partea stângă stochează sentimentele de tristeţe la pierderea unei persoane dragi, părerile de rău, pierderea unor lucruri, vinovăţia. De cele mai multe ori, partea stângă rezonează la primitul excesiv, fără a da în schimb suficient de mult.

#15. Regiunea dorso-lombara

Stochează furia, sentimente neverbalizate, stres legat de sex, bariere care te despart de sexul opus.

#16. Regiunea cocso-sacrata


Aceasta regiune are de-a face cu supravieţuirea, activarea lui kundalini , frica de succes, frica de a trăi, frica de a acţiona.

METODE care-ți aduc FERICIREA, oricât de supărat ai fi

Chiar dacă ai impresia că nu-ți poți induce fericirea, cercetătorii au demonstrat științific că există câteva metode prin care să-ți readuci, singur, zâmbetul pe buze și să fii vesel și eficient în ceea ce faci.

Paşii pe care trebuie să-i faci ca să fii fericit:


1. Nu-ți susține punctele de vedere cu prea multă îndârjire

Psihologii sunt convinși că dacă tratezi imparțial și detașat o problemă vei fii mai fericit. Cu alte cuvinte, în niciun caz nu vei încheia vesel o dezbatere, dacă depui un efort prea mare pentru a-ți impune părerile asupra celui cu care porți discuția. ”Dacă păstrezi o oarecare distanță între tine și nevoie de a demonstra că ai dreptate, salvezi 99% din energia ta psihică și, prin urmare, te vei simți fericit”.

2. Asigură-te că ai cel puțin zece prieteni apropiați

În cadrul unui studiu al Universității din Nottingham, persoanele care au declarat că au zece prieteni foarte buni se simțeau mai fericite decât cele care au mărturisit că au maximum cinci prieteni apropiați. Așadar, cu cât suntem mai sociabili și legăm mia multe prietenii, cu atât ne facem viața mai frumoasă, susțin cercetătorii.

3. Pretinde că ești fericit

Cu toate că necesită efort, un comportament care sugerează că ești vesel te poate ajuta să te și simți astfel. Studiile au arătat că oamenii simt fericire și atunci când doar zâmbesc.

4. Dormi cel puțin șase ore pe noapte

Mai exact, șase ore și 15 minute este timpul ideal de somn ca să fii fericit a doua zi, susține un studiu efectuat de compania britanică Yeo Valley. La el au participat persoane cu vârste între 18 și 65 de ani care au trebuit să-și evalueze fericirea cu o notă de la 1 la 5. Cei care au mărturisit că dorm în jur de șase ore și 15 minute s-au declarat extrem de fericiți.

5. Mergi la biserică

O cercetare a Universității din Melbourne arată că oamenii care au declarat că merg regulat la biserică se simt împliniți și sunt mulțumiți de viața lor. Cercetătorii au studiat un grup de persoane timp de 25 de ani și au observat că cei religioși au rămas sănătoși, nu și-au făcut griji în privința carierei profesionale și au relații amoroase stabile.

6. Privește multe obiecte albastre

Pare hilar, însă mai multe studii au demonstrat că albastrul declanșează fericire, reduce stresul și îmbunătățește încrederea în sine a celor care privesc această culoare. Oamenii de știință consideră că ne place albastrul pentru că, demult, oamenii asociau albastrul cerului, după apus, cu o zi împlinită și cu speranța unui somn bun.

7. Fă ceva nou

Oamenii care încearcă experiențe noi, călătoresc și renunță la rutină sunt, de obicei, mai fericiți decât cei care se complac în activități și probleme cotidiene, spun psihologii. Orice tip de activitate pe care n-ai mai făcut-o până acum, inclusiv cele care implică activitate fizică, îți stimulează creierul și-ți aduc fericirea.

8. Cheltuie bani pentru cei din jur

Psihologii susțin că, oricât de egoiști am fi, ne simțim fericiți atunci când cumpărăm cadouri pentru cei dragi. Un studiu recent arată că ”cei mai veseli oameni sunt cei care cheltuie bani pentru a-i face fericiți pe cei apropiați, indiferent cât de mult câștigă ei înșiși. De exemplu, cei care donează bani pentru cauze umanitare se simt mai împliniți decât dacă i-ar cheltui pentru satisfacțiile proprii”.


Invata sa ierti, elibereaza-te de trecut



Te-a ranit si l-ai iertat. Sau ai iertat-o. Insa mintea iti fuge si, pe neasteptate, iti imaginezi ca te afli in fata lui sau a ei si vorbesti in continuare. Ii spui ce a gresit, ii atragi atentia, tii un mic discurs si, cu marinimie, ii oferi din nou iertarea ta - iar inculpatul te aproba, cu capul plecat. Crezi ca totul e in regula? Atentie! Tocmai te-ai pacalit.

Exista doua mari avantaje ale resentimentelor care ti se par prea puternice pentru a renunta usor la ele. In primul rand, poti sa-i judeci pe ceilalti, sa le descosi caracterul, sa le scoti la iveala partile rele si, prin comparatie, sa te gandesti ca le esti net superioara.

In al doilea rand, ai certitudinea ca dreptatea este de partea ta, iar ceilalti au facut din tine o victima inocenta. Si din nou, ai ocazia sa te simti cu mult deasupra "agresorilor" tai.

Dar cu fericirea ce se petrece cand ai resentimente? Esti victorioasa, ai castigat lupta - insa esti singura, deasupra unei multimi de invinsi, pe care ii banuiesti ca sunt gata sa se revolte sau sa-ti ia locul. Traiesti in tensiune, mereu atenta sa nu fii doborata de pe tronul pe care ti l-ai facut. 

Opreste-te o clipa. Uita-te in jurul tau. Poate ca un trandafir costa destul de mult, dar privitul unei tarabe cu flori e gratis. Merita oare sa-ti irosesti fortele pe resentimente, cand poti sa te bucuri de tot ce alcatuieste spectacolul vietii?

Fara resentimente, cu fermitate 

Exista o serie de motive din cauza carora oamenii se simt indreptatiti sa nu ierte. Unul este convingerea ca a ierta inseamna si a scuza. Nu este adevarat: putem dezaproba o greseala, dar sa fim detasati de cel care a comis-o. Alt motiv este ca furia cauzata de resentiment ne da o falsa senzatie de forta. E ca si cum ne-am crispa mana: avem senzatia ca este mai puternica decat inainte, chiar daca de fapt nu este. Apoi o relaxam si observam ca este mai moale si vlaguita decat inainte. O parte din energia ei a fost consumata de acest gest inutil.

De asemenea, unii oameni cred ca o persoana iertatoare permite lucrurilor rele sa i se petreaca ei insasi si celor apropiati. Nu este adevarat: putem fi si iertatori, si fermi. Ca atunci cand il iertam pe copilul care ne-a aratat limba, dar ii spunem cu hotarare sa nu mai faca acest gest.

1% in fiecare zi 

Exista posibilitatea ca inconstient sa ne temem de iertare, pentru ca in clipa in care stergem acuzatiile la adresa cuiva cu buretele, sentimentele noastre nu vor mai fi proiectate asupra lui. Se vor manifesta in noi, sub alte forme. in loc sa simtim furie si suparare, vom simti vulnerabilitate, remuscare, teama, confuzie. Vom simti poate chiar durere. Dar iertand, vom putea trece mai departe, lasand in urma sentimentele negative. Neiertand, le vom duce cu noi.

Poate fi destul de greu sa faci totul dintr-o data. A ierta brusc toate greselile celorlalti pare aproape imposibil - si cand te gandesti asa, deja ai renuntat sau te-ai inhamat la o munca dificila. Exista insa posibilitatea de a face totul gradat. Ia hotararea sa ierti macar proportie de unu la suta - e un procent atat de mic, incat nici efortul nu e prea mare. Apoi creste in fiecare zi iertarea cu inca 1%, pana ajungi la 65%. De restul de 35% nu trebuie sa te ocupi tu - se va petrece de la sine.

Compasiune in loc de furie 

Exista patru feluri de a ierta: sa ceri iertare divinitatii, sa-i ierti pe ceilalti, sa le ceri iertare celorlalti si sa te ierti pe tine.

In ceea ce priveste primul mod, partea grea este sa fii sincer cu tine insuti si cu Dumnezeu. Trebuie sa spui cu adevarat ce te doare - si daca vrei sa fii iertat, sa o ceri cu tot sufletul. Poti fi insa increzator ca o vei obtine. Dumnezeu este drept, dar din fericire, este mai bun decat este drept. 

Sa-i ierti pe ceilalti poate sa para ceva mai greu. Cum sa te apuci? O posibilitate este urmatoarea metoda cu trei pasi.

Primul pas - da-ti seama cat te gandesti la cel sau cea care te-a suparat. S-ar putea sa realizezi ca ii acorzi foarte mult din timpul tau. S-ar putea, de asemenea, sa te frustreze acest lucru si sa-ti doresti sa transformi situatia.

Al doilea pas - intocmeste o lista cu trasaturile negative ale persoanei. Imagineaza-ti apoi cum ar fi ca el sau ea sa treaca prin viata cu insusirile opuse acelor trasaturi negative.

Al treilea pas - acorda-i compasiune acelei persoane. In fond, imaginea pe care ai construit-o in mintea ta cu acele calitati extraordinare e atat de diferita fata de original... Nu e pacat ca nici macar nu stie cum ar putea fi viata ei? In momentul in care simti compasiune, ai pornit deja in directia iertarii.

Fa pasul spre impacare 

Cand esti dornica sa urci treapta pe care le ceri iertare celorlalti, exista de asemenea cativa pasi care te conduc spre reusita. 

Primul pas - numeste-ti greseala si asuma-ti-o. Oricare ar fi fost cauza erorii tale, nu mai este importanta acum, asa ca nu o invoca.

Al doilea pas - schimba rolul cu cealalta persoana. Cum te-ai simti daca ai fi realmente in locul ei? tine minte aceasta senzatie. Poti sa-ti exprimi empatia cu cel sau cea pe care ai ranit-o, dar fii atent: lasa-i celuilalt posibilitatea de a te contrazice. Poate ca se simte altfel decat te-ai simti tu in aceeasi situatie.

Al treilea pas - cu sinceritate, cere-ti iertare. Oamenii sunt cel mai dispusi sa ierte, daca simt ca cel care le-a gresit este sincer. Promite ca vei face tot posibilul sa nu mai repeti aceeasi greseala si respecta aceasta intentie.

Al patrulea pas - fii creativa. Gandeste-te ce i-ar face cu adevarat o bucurie celui care te iarta, poate este o carte pe care si-o doreste demult, poate l-ar incanta pur si simplu sa inregistrezi si sa-i daruiesti un cd cu muzica preferata. Oricum, pentru a sti ce-l pasioneaza trebuie sa il privesti cu atentie si sa-i intelegi universul interior. Pregateste-i darul ca pe o surpriza, cu afectiune sincera.

De asemenea, nu te teme sa redeschizi subiecte mai vechi. Chiar daca ai trecut prin tot procedeul de mai sus, este posibil ca in cazul unei probleme serioase sa fie inca dificultati in acea relatie chiar si dupa o perioada lunga de timp. Atinge cu delicatete subiectul si vezi daca este cazul sa reiei discutia cu cel caruia i-ai cerut iertare.

Propriile erori sunt lectii 

Iertarea de sine poate fi uneori cea mai dificila. Ca sa o abordam, trebuie sa admitem ca si noi suntem oameni care fac greseli, care nu pot fi tot timpul exact asa cum isi doresc. Nu ne pastram intotdeauna pe culmile propriei inteligente, propriei spontaneitati, propriului umor. Asta e. Mergem mai departe spre acel orizont unde vom fi cu adevarat tot ceea ce ne dorim sa devenim. insa pentru a-l atinge, incetam sa privim mereu inapoi si sa ne vaitam de greselile noastre. Din fiecare eroare invatam o lectie, avem inca o sansa de a merge inainte. Putem sa ne notam pe o foaie de hartie data greselii, in ce anume a constat si oportunitatea care s-a ivit din ea. Nu este cazul sa recream drama amintirii sau sa simtim vreo durere emotionala. Aceasta lista este, in mod surprinzator, un procedeu creator si inspirator daca ramanem simpli spectatori.  

Cere ce-ti doresti 

Poate parea de neinteles la inceput. De ce sa ierti pe cineva, daca nu ti-a facut nimic? Nu, nu e vorba de clarvazatorii care stiu ca acel cineva va gresi in viitor. Este vorba de faptul ca deseori lucrurile nu se petrec conform asteptarilor noastre. iti rezervi toata dupa amiaza pentru a pune la punct o cina-surpriza. Faci chiar tu o salata exotica, pregatesti un sos dulce-acrisor, o mancare cu condimente orientale si tot felul de alte bunatati pentru o masa extraordinara, iar cand apare iubitul... se aseaza cu o figura absenta, iti povesteste ceva despre ziua de munca si, la sfarsit, nici macar "sarut mana pentru masa". Nu se poate spune ca a facut ceva, dar ti-a picat prost si ti se pare cam greu de iertat.

Genul de situatii in care ne simtim frustrati pentru ca nu primim ceea ce ne dorim pot aparea din cauza faptului ca ceilalti pur si simplu nu sunt constienti de ceea ce ne dorim sau de eforturile noastre. Pentru noi e clar faptul ca am vrea sa fim rasfatate sau ca am vrea sa ni se aprecieze eforturile, dar ca in exterior poate ca nu se observa nimic.

Cel mai simplu e ca atunci cand ne dorim ceva de la cineva, sa cerem acel lucru. Exista posibilitatea sa fim refuzati - dar altfel, exista o probabilitate mult mai mare ca ceea sa ne dorim sa nu fie indeplinit. Desigur, nu trebuie sa ajungem in cealalta extrema - sa fim sacaitori sau sa cerem prea mult.  

Uneori putem avea senzatia ca am iertat pe cineva - cand, de fapt, nu am facut-o. Iata cateva "simptome" ale lipsei de iertare:
- Hiper-vigilenta: supararea imediata pentru greseli minore.
- Hiper-critica: vederea micilor defecte - si ale propriei persoane, si ale celorlalti.
- Purtarea conversatiilor in minte cu cei care ne-au ofensat.
- Permiterea lucrurilor marunte sa se transforme in mari probleme.
- Placerea de a ne confrunta cu ceilalti.
- Izolarea fizica sau spirituala.
- Tirania peste cei slabi.

Cine cedeaza castiga 

Imagineaza-ti ca porti un razboi cu cineva. Tu tragi cu tunul, imediat trage si adversarul, din nou tragi tu si tot asa. Te straduiesti sa-i raspunzi celuilalt in forta.

La un moment dat, iei ghiuleaua si o arunci departe, refuzand sa mai ataci. De dincolo se mai aud ceva bubuituri si tresari, ca si cum ai fi lovita. Curand insa, iti dai seama ca lupta se purta cu o singura ghiulea si tot ce se mai aude acum este ecoul. Sau, in cazuri mai grave, se purta cu cateva ghiulele, dar daca tu nu mai ripostezi, in scurt timp razboiul se va termina, pentru ca nu mai aveti cu ce sa luptati.

Felicitari! Ai incheiat disputa: e nevoie de doi pentru a te certa.

Ce obtii in schimb? Timp si energie pe care inainte le investeai in resentimente. Tensiunea dispare: cand ierti, lasi totul sa curga pe langa tine. Cineva te raneste, il ierti, evenimentul se afla in spatele tau. Parca doare mai putin decat atunci cand notai pe o foaie mentala toate greselile acelui om fata de tine. Castigi pace si liniste interioara, iar de acolo, mai ai doar un pas spre fericirea care dureaza.


sursa:
www.venus.org.ro

miercuri, 23 august 2017

Testul Lunii Mistice. Fă-l și vezi ce spune despre tine!

Există multe lucruri care pot dezvălui diverse informații despre noi. Orice alegere pe care o facem are, de fapt, înțelesuri mult mai profunde decât ne putem închipui.
Testele de personalitate sunt destul de comune și se folosesc în determinarea personalității noastre ascunse, a înțelesurilor care sunt alese de puterea subconștientului.
Azi îți propun testul Lunii Mistice, care poate să îți spună lucruri pe care nu le știai despre tine sau de care nu erai conștient până acum.
Privește cu atenție imaginea de mai jos. Primul lucru pe care îl observi la aceasta va dezvălui informații ascunse despre personalitatea ta. Așadar, alege detaliul care îți atrage prima dată atenția și citește-i interpretarea mai jos.



Interpretări

O persoană pe un deal
Dacă silueta de pe deal este primul lucru care îți captează atenția, înseamnă că ești o persoană înțeleaptă și cu picioarele pe pământ. Ești extrem de responsabilă în toate acțiunile tale și te ții mereu de promisiuni. Ești o perfecționistă, și de aceea știi cum să îți duci toate sarcinile la capăt, dar și să obții rezultatul pe care ți-l dorești. Singurul tău defect este că poți deveni extrem de dură cu cei din jur pentru a le demonstra cât de ambițioasă ești, iar acest lucru îi poate face să te vadă puțin cam rece, chiar răutăcioasă.

Fața unei femei
Ești o persoană sensibilă și intuitivă. Preferi să reflectezi singură și să găsești soluțiile la probleme fără a apela la ajutorul nimănui. Ai multe momente în care te pierzi în gânduri și în vise, iar acest lucru te poate face să nu mai acorzi suficientă atenție lucrurilor din jurul tău. Acest lucru nu înseamnă că nu îți place să ai parte de companie sau de prieteni. Persoanele care te cunosc știu că te bucuri enorm de momente tale de singurătate, dar și că iubești să te înconjori de prieteni la petreceri sau să petreci cu aceștia în oraș. Visezi cu ochii deschiși de cele mai multe ori, lucru care îți aduce multă fericire, deoarece este stilul tău de viață - care îți permite să vezi dincolo de realitățile nu tocmai plăcute ale acestei lumi.

Luna
Persoanele care observă luna prima dată sunt creative și amuzante. Le place să fie sufletul petrecerilor și să se afle mereu în centrul atenției. Ești mereu înconjurat de prieteni și îți place să dai un exemplu celor din jur cu stilul tău de viață. Persoanele apropiate te găsesc extrem de interesant și mereu sunt cu ochii pe tine pentru a vedea ce mai pui la cale. Problema, în cazul tău, este că nu ești o fire realistă, iar planurile tale creative sunt, de cele mai multe ori, imposibil de realizat.
Testul Lunii Mistice este un exemplu perfect că anumite detalii din mintea noastră ne fac să fim mai receptivi în privința unor anumite aspecte și mai indiferenți atunci când vine vorba de altele. Deși ți se poate părea că interpretarea nu ți se potrivește deloc, aceasta poate să îți arate modul în care ești perceput de cei din jur.

marți, 22 august 2017

Boala „a fi mereu nemulţumit”

Există o categorie de oameni permanent nemulţumiţi – de ce întreprind ei, de ce primesc de la alţii, de statutul lor, de viaţa lor socială, personală, profesională. Practic, orice se întâmplă cu viaţa lor devine la un moment dat o nemulţumire, o cauză a nefericirii.
Boală grea, nemulţumirea ese greu tratabilă, greu de controlat sau de prevenit şi chiar contagioasă. De obicei, apare undeva în copilărie ca o consecinţă a educaţiei, a neîncrederii părinţilor în ei înşişi şi în capacităţile copilului lor.
Se poate dezvolta, cu precădere în adolescenţă, când căutarea de sine favorizează insatisfacţia faţă de tot ce este în jur. La maturitate, nemulţumirea erodează mintea, spiritul, dar şi trupul, dacă nu este găsit un remediu împotriva ei.
Din dorinţa de perfecţiune, ca o formă a depresiei sau pur şi simplu ca manifestare a unui „eu” neadaptat, nemulţumirea naşte drame existenţiale neplăcute pentru cei suferinzi, dar şi pentru cei din jurul lor.
Apoi, cu cât trece timpul devine tot mai uşor să fii nemulţumit, să ai pretenţii, să critici, să crezi că meriţi mai mult şi mai spectaculos...
Am cunoscut o femeie deosebită care aparent avea tot ce şi-ar dori cineva de la viaţă: un soţ de care era îndrăgostită, copii frumoşi şi deştepţi, confort material, prieteni speciali, viaţă socială activă, carieră de apreciat.
Cu toate acestea, după câteva discuţii, realizai că, de fapt, nimic din toate acestea nu îi aduceau o satisfacţie completă, mereu fiind ceva de completat, de adăugat, de rezolvat.
Nemulţumirea creează cercuri vicioase din care devine imposibil să mai ieşi – frustrări, rupturi, dureri, lamentaţii veşnice.
E mult mai la îndemână să vedem partea goală a paharului decât partea plină, la fel de bine cum mai uşor zărim negrul dintr-o paletă de culori aprinse.
Stă în firea omenească o oarecare tendinţă spre autodistrugere, spre autocompătimire – răul e totdeauna mai fascinant decât binele.
Doar că răul, adica negativismul te poate distruge treptat, dar sigur, trezindu-te fără perspective, fără vise, fără un sens, fără iubire de sine şi de ceilalţi.
Motive se pot găsi mereu şi dacă nu sunt, se pot inventa cu aşa mare lejeritate încât uneori par naturale şi de sine stătătoare.

De la nemulţumire la depresie e doar un pas!
Doar că, în agitaţia contemporană, trebuie să ne oprim pentru câteva minute şi să ne întrebăm: “Scrie undeva că viaţa e dreaptă mereu?”, „Oare nu e firesc să fim înconjuraţi şi de lucruri nesatisfăcătoare?”, “Nu ele ne arată drumul, nu ele ne fac mai frumoşi?”.
„De ce să alegem să fim bolnavi de nemulţumire când viaţa este atât de generoasă cu noi şi ne oferă atâtea alternative şi soluţii?”

„De ce să nu ne bucurăm de liberul arbitru şi să decidem, noi pentru noi, atitudini pozitive care să ne ajute să ne bucurăm de viaţă?”
În faţa unei zile care seamănă cu un amalgam de motive de nemulţumire amestecate cu motive de mulţumire, opriţi-vă, respiraţi şi amintiţi-vă: stă doar în puterea voastră să alegeţi ce vă face fericiţi şi să percepeţi toate nemulţumirile ca pe nişte întâmplări fireşti pe care trebuie doar să le puneţi în ordine, la un moment dat....
Să mulţumim vieţii că ne dă şansa să ne bucurăm de ea! Să înlăturăm falsele probleme din viaţa noastră şi să învăţăm să spunem mai des: “Mulţumesc!”
S-ar putea să fiţi surprinşi cum un singur cuvânt sau un singur gând vă pot vindeca de nemulţumire.

sursa: http://m.csid.ro/lifestyle/psihologie-si-cariera/boala-a-fi-mereu-nemultumit-10323882/