a

a

miercuri, 2 ianuarie 2019

Primele 12 zile din ianuarie îți conturează anul

Momentele de trecere dintre ani sunt întotdeauna marcate de trăiri intense. Sentimentul trecerii dintr-o etapă în alta are o încărcătură aparte și este cu atât mai aprins în noaptea dintre ani. Fără să ne dorim în mod deosebit, pe cei mai mulți dintre noi ne răscolesc amintirile evenimentelor remarcabile petrecute în ultimele 12 luni. O retrospectivă bogată în semnificații și învățăminte, un moment al chibzuinței și al recunoașterii meritelor, al satisfacțiilor și, mai presus de toate, clipe încărcate de un entuziasm fertil, capabil să hrănească ambiții mărețe, planuri și dorințe de auto-depășite.
Cunoașterea numerologică oferă celor ce sunt dispuși să-i descopere secretele, numeroase tehnici de calcul și metode, pentru a fi utilizate cu folos în etapele de tranziție. Având de-a face cu aceste perioade de 12 luni ce se succed ciclic, sub forma anilor calendaristici, numerologia oferă o modalitate de interpretare a unui astfel de ciclu evolutiv, prin care fiecare din primele 12 zilei ale anului, reprezintă esența fiecăreia dintre cele 12 luni. La scală redusă dar cu o însemnătate deosebită în ceea ce reprezintă locul, rolul și activitățile benefice pentru fiecare perioadă, modul în care ne vom comporta în primele 12 zile ale anului, ne va influența considerabil comportamentul pe întreg anul calendaristic.
Astfel, respectând câteva reguli și cunoscând semnificația numerologică a fiecărei dintre primele 12 zile ale anului, ne putem asigura de un parcurs lipsit de obstacole majore pe întreaga perioadă a anului, indiferent de activitățile pe care le desfășurăm. Esențial este să ținem cont de beneficiile perioadei pe care o tranzităm, adaptându-le la propriul stil de viață, la interese sau evenimentele cu care ne întâlnim.
Ciclul anual calendaristic este bine de reținut că este unul convențional și ne influențează pe toți în aproape aceeași măsură, atâta vreme cât ne orientăm după calendarul gregorian aflat în uz în cea mai mare parte din lume. Interpretările pot fi suprapuse peste orice fel de proiect/ activitate/ perioadă din viața de zi cu zi, atâta vreme cât putem împărți timpul în care se desfășoară în 12 părți. Ne referim aici la evenimente ce presupun perioade mari de timp, de ordinul cel puțin al lunilor, pentru că mai mici de atât presupun un alt tip de calcul. Foarte important de reținut, persoanele avansate în ceea ce presupune calculele numerologice, vor folosi interpretările următoare în anul personal al celui căruia îi oferă consiliere, și va ține cont în paralel de mai multe aspecte legate strict de persoana respectivă, pentru că la urma urmei acesta este scopul calculului. (Modalitatea de calcul a anului personal o găsiți aici)
Beneficiile înțelegerii, respectării și aplicării regulilor și îndrumărilor pe care le voi detalia mai jos, vor fi resimțite de toți cei care le urmează, indiferent dacă o aplică la anul calendaristic, cel personal sau la alte proiecte din viața lor.

ZIUA 1

O zi a limpezirii interioare, refacerea echilibrului mental, relaxare, meditație, practicarea exercițiilor de relaxare, preferabil în aer curat, departe de surse de stres și de informații care pot influența gândirea/ judecata. Este ziua în care se conturează planurile principale ce vor marca întregul an. Este indicat ca acestea să se contureze în întregime în această zi, nu pe parcursul ultimelor zile din anul precedent și nici în următoarele, deoarece în orice activitate este crucial primul pas, sau prima impresie. Este util să-ți evidențiezi calitățile, să-ți pui în valoare (față de propria persoană!) atuurile care te scot în evidență și care vor reprezenta pilonii propriei reușite. Dacă nu-i cunoști încă, este util să folosești această zi pentru a-i identifica, pentru că este periculos să pleci călare pe un cal legat la ochi.
Folosirea listelor sau notarea tuturor intereselor/ dorințelor/ target-urilor pentru următorul an nu o recomand sub nicio formă! Reprezintă o formă subtilă de distragere a atenției, de transfer al responsabilității și o eroare fundamentală în construirea încrederii în propria persoană. Toate, dar absolut toate necesare vor veni exact la momentul potrivit și când vei fi pregătit pentru ele.
Concentrarea este foarte importantă în această zi, de aceea este bine ca mintea să fie limpede, gândirea clară și imaginația descătușată, însă peste toate acestea să predomine conștiința fermă.

ZIUA 2

Dacă în prima zi se trasează idealurile, cea de-a doua zi este cea în care ne asigurăm resursele necesare unui drum îndelungat. 2 este o cifră receptivă, lipsită de inițiativă sau de acțiune. Ne îndeamnă o astfel de zi la consolidarea sănătății, la identificarea unui stil alimentar sănătos, a resurselor materiale și financiare necesare atingerii idealurilor sau la cultivarea sentimentelor necesare menținerii unui ritm de viață tonic.
Acumularea de informații este benefică, de aceea luna februarie este favorabilă participării intense la cursuri și studiului individual.
Semnificativ este planul emoțional motiv pentru care este benefic ca în această zi să ne revizuim relațiile cu cei din jur. În realitate, de cele mai multe ori, cei apropiați se vor dovedi a fi resursa de care avem nevoie. În situația în care călărești deja legat la ochi, încă mai poți spera ca un bun prieten să te călăuzească și să te readucă pe drumul cel bun.

ZIUA 3

Abia din cea de-a treia zi ne putem apuca concret de treabă. Nu este necesar și nici benefic să grăbim lucururile. Amintiți-vă: “Graba strică treaba”! cea de-a treia zi din an, precum și cea de-a treia lună, sunt cele mai benefice în debutul spre materializarea proiectelor. Cifra 3 indică faptul că se face primul pas către succes, însă acesta este condiționat de îndeplinirea celor doi pași anteriori. 3 semnifică îndestulare, creativitate, fertilitate dar și echilibru interior – între corpul fizic și nevoile de bază ale acestuia, planul emoțional – sentimentele și trăirile interioare, și sfera mentală – judecata și sfera intelectuală.
Primul pas spre succes poate să reprezinte și realizarea acestui echilibru interior, prin identificarea stării fiecărui plan în parte și aplicarea corecțiilor acolo unde este nevoie. A începe cu stângul în acest moment, înseamnă a pune în aplicare un plan eronat, care mai devreme sau mai târziu își va evidenția vulnerabilitățile.

ZIUA 4

Pentru ca un angrenaj să funcționeze și să ne ofere garanția că va produce efectele dorite, este necesar ca acesta să aibă un ritm propriu, constant și perpetuu de funcționare. Sunt foarte rare cazurile când efectele apar imediat după debut (ca în cazul câștigului la loto de ex.) și aproape în niciun caz nu oferă garanția repetării lor. Astfel, ziua a patra este ziua efortului, a ordinii, a disciplinei și a creării propriei rutine. De fiecare dată drumul cel mai sigur este cel cunoscut, astfel că este mai util să-ți faci propriile calcule, să-ți prioritizezi eficient activitățile și etapele desfășurării lor și, să treci la acțiune.
Tradiția, familia, educația și cunoștințele pe care le-ai acumulat până în prezent îți vor fi suficiente în acest moment. Apelează cu încredere la ele!

ZIUA 5

Pentru că viața nu presupune deloc rutină și conservatorism, caracteristice vibrației 4, în ziua de 5 este benefic să depășim această capcană prin a lăsa inspirația să ne surprindă. Este neapărat necesar ca disciplina stabilită în ziua a patra să-și păstreze cursul, însă poate fi considerată o activitate secundară, un efort necesar dar nu cel mai important al momentului. 5 presupune schimbarea ritmului, ieșirea din rutină, evitarea clișeelor, depășirea frământărilor și căutarea soluțiilor.
Este o zi a distracției și a săbrătorii. Ne este momentul să te închizi în casă, indiferent de cât de frig este afară. Bucură-te de tot ceea ce ai în prezent, fructifică toate resursele și foloseștele la maxim. Mai departe, lasă viața să-și realizeze cursul.

ZIUA 6

Pentru că am gustat deja atât din muncă cât și din distracție, ziua a șasea este cea a reconcilierii. O zi pentru suflet, pentru activitățile cele mai plăcute. Este bine să rămânem alături de cei dragi din familie, de prieteni și cunoscuți, preferabil afară în natură sau în confortul unui cămin primitor.
Este un alt moment în care sănătatea fizică, emoțională și mentală poate fi echilibrată. Este o perioadă de tranziție de la lumea palpabilă, sau cea în care omul încă mai poate interveni fizic asupra rezultatelor sale, la lumea superioară/ cerească sau spirituală, acolo unde de referință sunt calitățile interioare ale ființei.

ZIUA 7

O zi dedicată spiritului. Cele mai benefice sunt activitățile de contemplare, rugăciune, meditație sau oferirea de ofrande/ jertfe/ sau pomană. Ziua a șaptea face trecerea la cea de-a doua jumătate a celor 12 zile, motiv pentru care reprezintă un nou început, un nou debut, însă așa cum am mai spus, la nivel subtil. Toate acestea reprezintă faptul că activitatea benefică este să reevaluăm starea interioară, mai ales acuitatea mentală și claritatea în gândire.
Este ca un moment de revizuire a planului inițial sau ca atunci când redevenim conștienți de faptul că am fost furați de peisaj pentru o perioadă nedeterminată de timp, pe parcursul călătoriei.

ZIUA 8

Ziua de 8 este cea a armoniei și desăvârșirii. În sfârșit, în această zi, funcție de efortul depus și de fermitatea cu care am acționat anterior, vom avea parte de primele rezultate vizibile. Acum se fructifică munca ultimei perioade de timp. Vedem cum în luna august, cele mai multe roade sunt deja coapte sau în curs de finalizare a acestui proces, astfel că nu se mai poate acționa asupra lor. Bogăția recoltei depinde astfel de modul în care am cultivat și întreținut cultura.
În orice moment pot apărea răsturnări de situație, judecata poate să fie foarte aspră însă de regulă câștig de cauză au cei care își asumă riscuri. Acțiunea în acest moment este bine să fie spre fructificarea roadelor, cele existente nu cele presupuse sau estimate.

ZIUA 9

O zi a perfecționării. Pentru ca rezultatele excelenței să fie văzute la exterior, e necesar ca acestea să se manifeste la interior. Astfel că ziua a noua oferă posibilitatea unei introspecții ultime. Este înzestrată cu înțelepciunea de a trage propriile concluzii în urma efectelor obținute, astfel încât să fie îndreptate erorile sau pentru a fi definitiv îndepărtate în viitor.
De cele mai multe ori, oferind o perspectivă superioară asupra vieții, vibrația cifrei 9 induce iluzia desăvârșirii, motiv pentru care foarte mulți se încurcă exact înainte de pasul final, își pierd concentrarea și ratează totul în ultima clipă. Din această cauză, este de reținut faptul că drumul nu se termină aici sau că mai este necesar un ultim efort până la desăvârșire. În general este vorba despre efortul de a renunța la trecut, la etapa care își încheie ciclul primelor 9 cifre și care face trecerea la o etapă superioară, a numerelor.

ZIUA 10

Acum avem de-a face cu adevărata desăvârșire. Acesta este un proces complex, dificil de explicat în cuvinte, însă este ceva asemănător cu absolvirea liceului și admiterea la facultate. Tânărul trecut prin experiențe și evaluări tot mai provocatoare în ultima perioadă, primește recunoașterea pe care o merită și pătrunde într-o lume nouă, în care pregătirea sa o va lua de la capăt, unde va fi nevoit să-și dezvolte noi abilități și metodologii de lucur, apoi, ca răsplată, va scăpa de iluzia în care a trăit în trecut – aceea că greutățile pe care le-a trăit în ultima perioadă de timp au fost cele mai dificile din viața sa.
Astfel unii vor înțelege cursul ciclic al vieții și cei mai înțelepți vom observa mișcarea în spirală. Ceea ce nu te omoară te face mai puternic, însă după depășirea tuturor obstacolelor sunt de așteptat altele din ce în ce mai mari, de fiecare dată pe măsura pregătirii și a putințelor personale.
În ziua a zecea a lunii ianuarie este util să identificăm iluziile care ne țin pe loc, să depășim fricile și credințele false care ne încetinesc realizarea succesului.

ZIUA 11

Ziua a 11-a ne amintește de la un nivel superior de vibrația lui 2. Este aceeași energie receptivă, acumulativă și care invită la interiorizare. Este necesară o judecată justă, echilibrată, superioară celei folosite până acum. Într-o situație ideală, omul se poate folosi mai pregnant de intuiția sa, poate să asculte de îndrumările primite în vise sau în semnele pe care le percepe în jurul său.
Nivelul de măiestrie se înțelege că este unul foarte ridicat dar și pericolul rătăcirii este pe măsură. Foarte mulți ajung până aici deja rătăciți de pe căile inferioare, pentru că timpul nu stă în loc pentru nimeni și nici nu așteaptă pe cineva să-și revină dintr-o alegere eronată. Este de preferat ca în ultimă instanță să renunți la orgoliu și la ego pentru a apela la sprijinul cuiva apropiat care să te ajute să ieși puțin la lumină, iar dacă știi deja că ești bine pe drumul tău, oferă tu o sursă de lumină altora care au nevoie.

ZIUA 12

Este momentul finalului de ciclu, momentul în care toate eforturile sunt răsplătite pe toate planurile ființiale. Efortul, curajul, răbdarea, încrederea, ambiția, persistența, toate acestea și multe altele vor fi încununate cu lauri pentru aceia care au încheiat parcursul într-o stare care le permite să se conecteze la starea cu care au plecat la drum, astfel încât cercul să poată fi închis. Mai departe, cu toată experiența acumulată și încrederea mărită, pasul următor va fi la un nivel superior, pentru că spirala vieții îți continuă parcursul și în rezonanță cu aceasta și toți aceia care și-au împlinit idealurile din prima zi cu succes.

Vă doresc tuturor să aveți parte de un an roditor și să vă folosiți cu înțelepciune și prudență de această frumoasă cunoaștere.
text complet de numerolog Agachi Ionuț.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu