Am să vă ajut în procesul schimbării cu ce ar trebui să cunoaştem despre noi. Până atunci să pornim într-un început în tratarea fricilor ce nu ne lasă să începem procesul schimbării.
Pentru a ne fi mai uşor va voi oferi câteva explicaţii la fiecare litera din blocajul FRICĂ.
Începem cu litera „F”. Orice frică are în componentă ei o frustrare, o nelinişte cauzată de o neîmplinire din copilărie, adolescenţă sau alimentată de părinţi şi care poate a crescut în intensitate de-a lungul anilor; o nesiguranţă acumulată în ani prin nerealizarea unor visuri sau standarde impuse sau alese de noi sau cei apropiaţi; o devalorizare a imaginii despre noi prin diferitele situaţii când nu am reuşit să ducem la bun sfârşit un proiect sau când am fost trataţi, de nenumărate ori, ca persoane inferioare, incapabile sau inutile.
Toată această frustrare adunată, agravată – să conştientizăm acum – că putem lucra cu ea. Şi că orice lecţie pe care creierul nostru nu o poate învăţa decât atunci când noi alegem să conştientizăm şi să învăţăm asumându-ne efectele.
Şi acum vom învăţa să lucrăm cu frustrarea prin conştientizarea importanţei înlocuirii unei stări negative, distinctive, cu o stare pozitivă, constructivă, de bună dispoziţie. Şi ne asumăm realitatea că ceea ce nu am rezolvat ani de zile, nu putem trata în câteva ore sau zile. Ne asumăm efectele nerezolvarii şi efectele ce avem nevoie să le obţinem prin tratare.
Prin urmare, începem că în fiecare zi să FREDONĂM, sau dacă putem să CÂNTĂM o melodie care ne place foarte mult, cu o armonie şi un mesaj ce transmite bună dispoziţie şi o stare de bine. O melodie ce să ne aducă o stare reală de siguranţă în viaţă noastră – o stare de încredere şi perspectiva reală în alegerea celei mai bune soluţii pentru fiecare situaţie din viaţă şi relaţiile noastre.
Creierul are nevoie de calitate. Calitatea înseamnă profunzile, exersare zilnică conştientă şi asumată. Exersăm cu bucurie şi încredere că ne va face bine. Fredonarea sau cântarea unei melodii vesele ori de câte ori apare o nelinişte sau o tensiune, o presiune. Putem să o susţinem prin râs, joacă şi dans.
Meloterapie şi rasoterapie – cele mai uşoare terapii dacă ţinem cont că nu ne costă, nici bani şi nici timp. Dar că orice terapie folositoare şi de calitate, trebuie să fie luată în serios, exersată zilnic până la obţinerea unui obicei ce ni-l însuşim ca un mecanism de apărare şi susţinere ori de câte ori trecem prin momente delicate.
Să radem şi să ne bucurăm, să fim recunoscători şi veseli autentic. Să devină un fel de a fi, al nostru. Să înlocuim neliniştea cu bună dispoziţie, starea de bine, confort interior şi încredere în noi.
Toată această transformare se obţine în timp prin exersare şi prin timp de calitate petrecut cu noi înşine. Nu abandonaţi chiar dacă vor fi şi momente dificile şi perioade grele. Exersaţi şi „trageţi de voi” când este greu.
sursa: https://ommelia.wordpress.com/2017/01/11/un-inceput-pentru-tratarea-fricilor-episodul-f/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu